Ana Sayfa Forumlar Sohbet / Genel 500-600 TL bandında sağlam kamp/trekking botu önerisi var mı?

9 yazı görüntüleniyor - 1 ile 9 arası (toplam 9)
  • Yazar
    Yazılar
    Selin
    Katılımcı

Merhaba, yeni başlıyorum ve pahalı bir bota kıyamıyorum şimdilik. 500-600 TL civarı, en azından bir sezon yağmurda çamurda beni yarı yolda bırakmayacak bir bot arıyorum. Spor ayakkabıyla iki kez battım, artık gerçek bir şey lazım 😅 Marka/model önerinizi bekliyorum.

Ali Zirve
    Katılımcı

O bütçede ‘su geçirmez, ömür boyu’ bekleme ama sezonu kurtaracak seçenek var. Öncelik: taban sertliği ve bilek desteği. Selin, çoğu acemi hafif tabanlı ‘outdoor görünümlü’ spor ayakkabı alıp aynı hataya düşüyor. Yerli üreticilerden orta seviye modeller o bantta iş görür, membranlı olanı seç.

Aslı Patika
    Katılımcı

Ben o bütçeyle başlamıştım, iki sezon götürdüm. Tavsiyem: mağazadan al, online alma ilk botu. Ayak eni herkeste farklı, denemeden bilmezsin. Bir de 1 numara büyük al, kalın çorapla ve iniş yaparken parmakların öne gelir. Küçük bot = tırnak morarması, garanti 😩

Murat
    Katılımcı

Sezon sonu indirimlerini takip et. Geçen kış 900 TL’lik modeli 550’ye kaptım. Decathlon’un giriş model trekking botları da o bantta gayet iş görüyor, su geçirmezi biraz daha üstte ama normal modeli bile spor ayakkabıdan kat kat iyi.

Selin
    Katılımcı

Aslı’nın ‘denemeden alma’ uyarısı altın değerinde, online alacaktım az kalsın 😄 Bir sorum var: membran (su geçirmez astar) olan modeller yazın ayağı çok terletir mi? Yoksa dört mevsim aynı botu mu kullanayım?

Ali Zirve
    Katılımcı

Terletir, evet. Membranlı bot su geçirmiyor ama nefes alması da sınırlı, yaz sıcağında dere geçişi olmayan kuru rotada ayağın buğulanır. İdeali: yaz için membransız/hafif, ilkbahar-sonbahar-kış için membranlı. Ama tek botla başlıyorsan membranlı al, yazın kalın yürüyüş yerine hafif rotalarda spor ayakkabı idare eder.

Rıza Usta
    Katılımcı

Bir de şunu ekleyeyim: bot ne olursa olsun ilk büyük yürüyüşten ÖNCE kır. Evde, markette, kısa yürüyüşlerde birkaç gün giy. Yeni botla direkt 15 km’ye çıkan insanları topuğu su toplamış halde gördüm çok. Bot suçlu değil, kırılmamış olması suçlu.

Baran T.
    Katılımcı

Riza abi +1. Selin bütçeye takılma, o banttaki botla doğru çorap (pamuk DEĞİL, sentetik/merino trekking çorabı) kombinini yaparsan farkı çorap kapatır. 100 TL’lik iyi çorap, 200 TL’lik bota bedel bazen. Ucuz botun en zayıf yanı taban, oraya bak: burularak esneyen değil, orta sertlikte olsun.

Selin
    Katılımcı

Vay be, mesele sadece bot değilmiş 😄 Çorap + kırma + doğru beden… hepsini not aldım. Hafta sonu mağazaya gidip deneyeceğim, aldığımı buraya yazıp geri bildirim veririm. Çok sağ olun hepiniz 🙏

9 yazı görüntüleniyor - 1 ile 9 arası (toplam 9)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.