Ana Sayfa Forumlar Çadır Kampı 30 yıllık kampçıdan çadır bakımı: ömrünü 2 katına çıkaran 5 kural

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
    Rıza Usta
    Katılımcı

Çadırlar pahalı, doğru bakımla 10+ yıl gider. 30 yılın özeti: 1) Islak kaldırma, mutlaka kurut. 2) Fermuarı zorlamayın, silikon sprey sürün. 3) Direkt güneşte uzun bırakmayın, UV kumaşı çürütür. 4) Sıkıştırma torbasında değil gevşek sakla. 5) Yılda 1 su geçirmezlik yenile. Ekleyecekleriniz varsa buyurun.

Mert Ç.
    Katılımcı

Rıza usta liste tam isabet. Ben 4. maddeyi geç öğrendim, ilk çadırım sıkıştırmadan su geçirmezliğini kaybetti. Bir de kazıkları çamurluysa temizleyip kurutmak lazım, paslanıyor/kırılıyor.

Baran T.
    Katılımcı

UV konusu çok önemli, insanlar çadırı günlerce güneşte bırakıp şaşırıyor neden yıprandı diye. Gölgeye kur mümkünse, özellikle uzun kamplarda.

Serkan Kar
    Katılımcı

Fermuar silikonu +1, en çok bozulan yer fermuar. Bir de tabana yapışan çam sakızı için buz koyup sertleştirip kazıyın, çözücü kumaşa zarar verir.

Selin
    Katılımcı

Bu listeyi kaydettim 🙏 Yeni çadırım var, baştan doğru bakarsam uzun ömürlü olur demek. Su geçirmezlik yenilemeyi nasıl anlarım gerektiğini?

Rıza Usta
    Katılımcı

@yeni_kampci_selin fly’a su damlat, boncuklaşıp kayıyorsa iyi, emiyor/koyulaşıyorsa yenileme zamanı. Genelde yılda 1 veya 15-20 kamp sonrası.

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.